Konya’dan kısa kısa haberler…

[ad_1]

Konya’da neler oluyor? Konya’dan kısa kısa günün haberlerini sizler için derledik…

Müftü Öge’ye ziyaretler sürüyor

Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’ye ziyaretler devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar İşletmesi Müdürü Muhammed Said Arslan, Mahmut Sami Ramazanoğlu Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sami Yıldız ve beraberlerindeki heyet, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti.

muftu-ogeye-ziyaretler-suruyor.jpg

Müftü Öge, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Selçuklu eski Belediye Başkanı İsmail Öksüzler ve Mustafa Sevban Öksüzler de, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’yi makamında ziyaret etti. Ziyaretler hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Beytü’l Hikmet’te Belge Takdim Programı düzenlendi

Beytü’l Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur’an Kursunda Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarına katkı sunan iş adamları ve emekli müftülük personelleri için belge takdim programı düzenlendi.

beytul-hikmette-belge-takdim-1.jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Beytü’l Hikmet Uluslararası Hafızlık Kur’an Kursu Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği’nin slayt gösterisi ile devam etti. Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge bir konuşma yaptı. Hafızlık eğitimi veren Kur’an Kurslarına katkı sunan iş adamları ve emekli müftülük personellerine Takdir Belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle program sona erdi.

Umre yolcuları bilgilendirildi

Selçuklu Müftülüğü tarafından düzenlen Özel Konya-9 Sömestr Tatili Umre Turu Semineri Selçuklu Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleştirildi.

umre-yolculari-bilgilendirildi-1.jpg

Programda Selçuklu Müftüsü Bekir Derin, ana hatlarıyla umre menasiki ve yolculukta dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Ayrıca Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Muhammet Uğuz, Emekli Başvaiz Abdurrahman Büyükkörükçü, İl Vaizi Zerrin Koçak ve Selçuklu Müftülüğü Başvaizi Selma Arıcı tarafından umre yolcularına bilgilendirmeler yapılıp, dualarla program sona erdi. Umre yolculuğuna 194 kişilik bir kafileyle katılacak olan grup 22 Ocak tarihinde Konya Havaalanı’ndan hareket edecek olup Mekke’ye uğurlanacak.

Modern sulama atağı devam ediyor

DS 4. Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Bölge Müdür Yardımcısı H. Koray Bilgi, ilgili Şube Müdürleri ve teknik personeller ile birlikte Ereğli’de devam eden modern sulama projelerini yerinde inceledi.

modern-sulama-atagi-devam-ediyor-2.jpg

Heyet, Ereğli İvriz Sol Sahil ve Sağ Sahil Yenileme İşi şantiye binalarında gerçekleştirilen toplantı sonrasında saha incelemelerinde bulunarak, projede gelinen son durum hakkında brifing aldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, “Ereğli İvriz Sol Sahil Projesi ile 152 bin 200 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacak. 2023 yılında 50 bin dekarlık arazide sulama yenilemesi yapılması hedeflenmektedir. Ereğli Sağ Sahil Projesi ile 247 bin 700 dekar tarım arazisi modern sulamaya kavuşacaktır. 2023 yılında 51 bin 500 dekarlık arazide sulama yenilemesi yapılması hedeflenmektedir” denildi.

DSİ şube müdürleri toplantı yaptı

DSİ Şube Müdürleri Aylık Değerlendirme Toplantısı, Bölge Müdürlüğü Ar-Ge Eğitim merkezinde gerçekleştirildi.

dsi-sube-mudurleri-toplanti-yapti-1.jpg

Bölge Müdürü Mehmet Ekinci, Bölge Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantıda 2023 yılı sulama taahhütleri ve performans programı ile ilgili genel bir değerlendirme yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

[ad_2]

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*