Konya’mızı ihya etmeye devam edeceğiz

[ad_1]

Başkan Uğur İbrahim Altay, Konya’ya kazandırılan kültürel yatırımları tanıtmak amacıyla “Kültür ve Turizm Projeleri Tanıtım Toplantısı” gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, “Konya yalnızca idari bir başkent değil, ilmin, bilimin kültür ve sanatında başkenti haline geldi.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehre kazandırılan kültürel yatırımları, Kültür ve Turizm Projeleri Tanıtım Projesi Toplantısında anlattı. Düzenlenen toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Remzi Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Başkan Altay, “Anadolu Selçukluları 200 yıl boyunca Konya’yı yalnızca idari bir başkent değil ilmin, bilimin, kültür ve sanatın da başkenti haline getirdiler. Köklü medeniyetimiz bütün ihtişamıyla ve görkemli eserleriyle Konya’mıza mührünü kazıttı adeta sahip olduğumuz bu birikim Konya’mızın adeta bir açık hava müzesi olmasını sağladı. Konya’yı görkemli tarihine yakışır bir hale getirmek yaptığımız tüm çalışmalar içerisinde her zaman önceliğimiz oldu. Bu doğrultuda bugüne dek onlarca farklı çalışmayı hayata geçirdik. Yaptığımız tüm çalışmaları Konya modeli belediyecilik adını verdiğimiz Konya’mızın tarihi ile kültürü ile gelenekleriyle ve geleceğe dair planlarıyla şekillenen insan odaklı yaklaşımı esas alan hizmet anlayışımızla büyük desteğini ve duasını ve teheccühünü yakından gördük. Bugüne kadar olduğu gibi İnşallah bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde Konya’mızı ihya etmeye devam edeceğiz.” sözlerine yer verdi.

[ad_2]

Source link

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*